2013. június 21., péntek

Teaiskola: 'B' - 'C' alaphajtás: Keskeny & Duplatölcsér" = Basicfolding: "Narrow & Double Funnel"

Teaiskola: Alaphajtás 'B' forma - "Keskeny Tölcsérhajtás" 

A 'B' forma egy hosszú levélre emlékeztet, csak annyiban különbözik az 'A'-tól, hogy ugyanazt a két oldalt még tovább hajtjuk a középvonalhoz. Ebből a formából 16 db alkot egy egész kör alakú mintát, a vékonyabbik részénél összerakva, kevesebből is érdekes dolgok alakulnak ki, ha nem ragasztjuk szorosan egymás mellé. Lehet játszani!

Tipp: szögmérővel megmérem, hány fokos szögű az a csúcs, amelyiket szeretném összeragasztani és elosztom a teljes kört, a 360 °-ot a kapott értékkel, az eredmény a darabszám lesz.
Minden egyes új hajtásból rakjunk el egyet a "Hajtogatás gyűjteménybe"  a "csiriz ragasztóval", mert legközelebb segít a lépéseknél, ha elakadtunk. Csak kivesszük a gyűjteményből és széthajtjuk...

Hajtogatásiskola: 'C' forma - "Duplatölcsér"


A 'C' forma rombusz alakú, az 'A' forma alsó két csúcsát az átlóhoz behajtom. Ha 8 egyforma darabot készítek ebből a tasakból, akkor nagyon szép  koszorú formát ad ki középen a zöld levél..., ha a másik irányban rakom össze, a betűk alakítanak ki középen nagyon érdekes formát. Rajta, ki lehet próbálni... Keresd az újabb cikket:  "Minimál  2 'C' variációk".

Kellék:
teatasakok, olló vagy tapétavágó, vágódeszka és vonalzó.
Kérem, hogy a cikkemet bírálják meg! Akár tetszik, akár nem! Ha valami kérdés merül fel, írjanak! Várom a  kommentárokat!