2017. március 27., hétfő

Basic Tulip & Snowdrop, Leaf = Minimál tulipán & hóvirág, levél

Basic Tulip & Snowdrop, leaf  = Minimál tulipán & hóvirág, levél 


A lehető legkevesebb hajtásból készítek modelleket, ezek az elsők között vannak, sorozatot tervezek.
A  tulipánt, a hóvirágot és a tulipán  leveleit háromszögből készítettem. A különbség a virágoknál csak a szirmok helyzetében van, a hóvirág lefelé néz, a tulipán felfelé.
Tulipán, hóvirág 3 hajtással = 1/3, levél 1/1.

Nyelvtanárok, óvónők, tanítók figyelmébe ajánlom ezt a "Minimál" = "Basic" csoportot, mert nagyon gyorsan elkészül és jól felhasználható lesz.. A nyelvórákat színesíteni fogja, ugyanakkor fejleszti a finommotorikus mozgást, a gyerekek kézügyességét...

A látássérültekre is gondoltam, azért ennyire részletes a leírás.


  


Hóvirág & tulipán hajtogatásleírás:
1. A derékszögű háromszög átlója van fölül és a háromszöget megfelezem az átló mentén, völgyhajtással. A két felső csúcsot egymásra hajtom, leélezem, majd kinyitom a papírt.
2. A keletkezett hajtásvonalhoz illesztve lehajtom a két felső csúcsot úgy, hogy nem ér a középen keletkezett hajtásvonalhoz, nyitott lesz. 3. Ha lefelé néz a virág feje hóvirág lesz, ha felfelé néz a szirom, akkor tulipán.

Levélhajtás:
1. A derékszögű háromszög átlója van felül és az átlóhoz illesztem az egyik oldalszélt, völgyhajtással.

Térbeli lesz a hóvirág és a tulipán, ha csak a papírral érintkező részt ragasztjuk le, a szirom többi része nyitva marad. A tulipán levele is térbeli lesz, ha csak az alsó részt ragasztjuk. Össze lehet fordítani a leveleket, amint a tulipánnál látható is, az egyik levelet a bal szélen hajtottam le, a másikat a jobb szélen..
Örömteli  hajtogatást!