2015. január 7., szerda

Pw Green Orange-peppermint : 2-3 D models = Zöld modellek

Pw Green Orange-peppermint Show: 2-3 D models = Zöld modellek


Origami irányzat: Sokelemes Teatasak

1. Pickwick Orange-peppermint mill = Narancs-borsmenta forgó 


Régebbi tasakokból mutatom meg, hogy milyen 2 D-s modellekből készítettem 3 D-seket.
A narancsos papírból most egy elég mozgalmas síkbeli modell alakult ki, ezért hajtottam fehér résszel a csipkebogyós tasakokat az előző bejegyzésben. (A "Rosehip Double Mill = Csipkebogyó Dupla Forgó" leírás alapján készültek ezek a zöld modellek.)

2. Pickwick "Earl grey" forgó

 Nekem jobban tetszik síkbeli modellnek is és térbelinek is ez a modell, mert nem nem annyira mozgalmas, a zöld szín árnyalatai közé egy kis fehér is vegyül... (A zöld szín nyugtat, a természetre emlékeztet.)3. Pickwick  Greens in 3 D = Zöldek 3 D-ben


Már akkor is térbeli lesz a modell, ha nem lapítjuk le, hanem hagyjuk kiemelkedni, mert sok réteg van egymáson és magától felemelkedik.

A narancsosat magasabbra emelve és a közepén összeragasztva érdekes lesz: a "narancs-borsmenta" kép lesz látható alul és mellette az írásos lapok állnak majd függőlegesen.
/A tasakok szélét nem lehet mindig szépen vágni, mert a tasakok lezárásakor egy gép összenyomja a papír szélét és ott nem lehet jól elvágni. Én tapétavágó késsel szoktam a teatasakokat nyírni,  fém vonalzó mellett! Még így sem pontos, ollóval meg még csúnyább lenne.. A műanyag vonalzókat már többször széjjel vágtam... /